Дренажни Системи 2019-02-06T13:19:44+00:00

ИЗГРАЖДАНЕ НА ДРЕНАЖИ И ДРЕНАЖНИ СИСТЕМИ

Изграждане на дренажи означава премахване на вода от земната повърхност или подземни води. С помощта на система от дренажни тръби, кладенци, канали и помпи се събират и отвеждат подпочвените води извън зелените площи.

При изграждане на система за дрениране на зелените площи се постъпва по различен начин. В зависимост от това какъв тип дренажи ще се правят и каква точно функция трябва да има дренажа. Когато дренирането обхваща по голяма площ се прави с дренажни тръби (дрени). Те се поставят през 10 – 20 м. една от друга под формата на рибена кост. Всеки дрен събира водата от земята на определена площ и я насочва към основната тръба (колектора). Това е основния принцип на дрениране.

Ние от „Рейн Системс“ подхождаме към всеки обект с индивидуален подход. От голямо значение е типа почва, денивелацията на терена и други фактори, които ние ще оценим на място.

Къде е приложеимо изграждане на дренаж

Дренажите могат да влязат в приложение за собственици на частни домове, обществени сгради и зелени площи, които срещат проблем с дренирането на излишната вода.

Проблеми, които могат да се решат с изгражанетo на дренаж

  • Наводняване на мазета или основи на сграда

  • Задържане на повърхностни води в градината и превръщане на зеление площи в неизползваеми

  • Преовлажняване на спортни игрища и терени

Основният проблем, който причинява задържане на повърхностните води е глинестата почва, която е трудно пропусклива. Тази почва много често може да затлачи дренаците. За това дренажните системи се изграждат, така че това да е невъзможно

 

изграждане на френажна система

Ето и как изглежда един дренаж в разрез

  1. Почва
  2. Дренажен камък
  3. Геотекстил
  4. Перфорирана тръба

Ако и вие имате проблем с повърхностните води, обадете ни се още сега, за да можем да ви помогнем с проблема.

ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ